Pieczywo

Chleb

Zdrowy, ekologiczny chleb orkiszowy 

NOWOŚĆ –  NATURALNY CHLEB ORKISZOWY – taki, jaki być powinien

Już od teraz smakiem świeżego, w pełni naturalnego chleba możesz delektować się każdego dnia!

Z przyjemnością przedstawiamy Wam nasze nowe, długo wyczekiwane BIO chleby ze świeżo mielonej, pełnoziarnistej bio mąki orkiszowej.

Po wielu próbach udało nam się stworzyć naturalny, pyszny, zdrowy, ekologiczny i pachnący chleb na naturalnym zakwasie lub na drożdżach.

ekologiczne chleby orkiszowe

Ekologiczne chleby orkiszowe NIRO Bio

 

Sami wytwarzamy go w naszym zakładzie od podstaw, począwszy od czyszczenia i mielenia ekologicznego ziarna na mąkę, do przygotowania zakwasu i końcowego wypieku chleba. Dzięki temu możemy dostarczyć Wam produkt najwyższej jakości.

Chleb orkiszowy na zakwasie żytnim

Ziarno, które składujemy w łusce w silosach, dopiero na dwa dni przed produkcją chleba jest czyszczone i na świeżo mielone w żarnowych młynach, ponieważ tylko świeży przemiał jest pełnowartościowy i zawiera wszystkie wartości odżywcze.  Z troską pielęgnujemy nasz naturalny zakwas żytni, bo wiemy, że tylko naturalnie, wolno zakwaszane ciasto stworzy niepowtarzalny, zdrowy, naturalny i taki jaki być powinien chleb.

Dodatek ziaren ekologicznych – jak pestki dyni, słonecznik i sezam – wzbogaca wartości odżywcze oraz doznania smakowe.

Pieczywo do odpieku

Oferujemy chleby świeże lub pakowane do podpiekania:

 

  • Chleb orkiszowy fitness na zakwasie żytnim, z dodatkiem nasion słonecznika, pestek dyni i sezamu.
  • Chleb orkiszowy na drożdżach z jogurtem.

 

bio chleby orkiszowe do podpiekania

Bio chleby orkiszowe NIRO Bio – świeże lub pakowane do podpiekania

 

Chleby świeże wypiekane są na zamówienie – zamówienia prosimy składać mailowo (biuro@niro-bio.pl) do niedzieli godz. 24.00 – odbiór chlebów (lub ew. wysyłka kurierem) we wtorek lub środę.   

Chleby pakowane w atmosferze ochronnej do samodzielnego końcowego wypieku (dostępne w ofercie na stałe): chleb wyjmujemy z folii, wkładamy do wcześniej nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 10 minut. Tak upieczony chleb jest dokładnie jak świeżo upieczony: pachnący, miękki w środku, z chrupiącą skórką. Zachowuje wszystkie wartości odżywcze i smakowe.


 

Już od teraz możesz delektować się zdrowym i pysznym, pełnowartościowym i świeżym chlebem każdego dnia.